Festlig helg

Har varit på trav, fredag kväll och lördag på dagen. Vann ingenting. Vattnet är dessutom dyrt där.
Har suttit och gjort schema för oss i butiken. Klurigt men ganska roligt. Tror att jag har fått till det.
Har varit i skogen och plockat 20 l lingon. Skall bli lingonsylt till havregrynsgröten i vinter. Viktor har varit här. Han hade skrapat upp ansiktet. Såg inte roligt ut. Har man bråttom så kan det gå illa.
Nu har Sten klippt gräset. Det är hans jobb. Tar cirka 2 timmar att klippa gräsmattan. Det är nyttigt för hans kropp att göra detta jobb. Snart väntar semester i 3 dagar. Skall ha personalmöte i morgon bitti, men inget mer jobb för mig den dagen. Tisdag skall jag göra lönerna tidigt på morgonen, därefter skall vi ha "de gamlas dag" hemma hos oss. Vi blir 11 st. på lunch. Trevligt brukar det bli.


TRÖTT

Om Jenny säger att hon är trött, så är jag ännu tröttare. Vet inte hur jag skall hinna med allt som skall göras. Tyvärr så blev Anette sjuk, när kommer Du Anette? Om jag lovar att alla julordrar och alla andra ordrar är klar till näst- nästa vecka, kommer Du då? Idag har jag varit till tandläkaren. Som vanligt inga hål. Tandläkaren sa att jag har en god munhygien och tandhälsa. Det måste man ha om man skall pussas! Imorgon skall jag sova ut. Tänker inte börja lika tidigt som jag har gjort de senaste dagarna. Eller veckorna. Skall jobba hemma med datorn i helgen och göra nytt schema. Ikväll regnar det och de stackars hästarna är ute. Men dom verkar tycka det är skönt, för då slipper dom insekterna.
Nu ringde Gunilla från Algarve där hon och familjen är på semester. Varmt som bara den har dom. Men dom har ju varmt lång tid eftersom dom bor i Portugal. Hade tänkt åka dit i höst, men har inte tid med det. Åre får räcka. Det blir ju Israel efter jul, om det inte blir mera krig där! På fredag skall jag på travet. Spela på hästar. Vinna mycket pengar! Dricka vatten.


HAR FLYTTAT

Inte Sten. Jag har flyttat ...... inredning på jobbet. Det har varit en jobbig vecka. Men nu börjar det att bli klart. Sten är på björnjakt. Borta hela helgen. Jag jobbar. Skönt att Anette snart är tillbaka på jobbet så att jag får semester. 1 vecka kvar till semester. Ser fram emot några härliga dagar i Åre. Vandra i naturen och äta gott på kvällen. Frisk luft hela dagarna.  Snart skall lilla Elvira döpas. Det blir trevligt.
Nu får jag besök. Typiskt när Sten är borta. Gissa vem det är. Nej fel, det var Bosse som kom. Ha, ha, ha.

HEJ ALLA NYFIKNA

Jag förstår att ni är nyfikna på hur Fia med Hutt avlöpte. Ni kan ju fråga en av deltagarna hur det var . Jag själv hade en bra taktik. Var inne i boet nästan hela tiden. I morse vaknade en av deltagarna och undrade om den personen (skriver inte om det var hon eller han) skulle kräkas eller skita. Klockan var då 8.00. Själv gick jag och lade mig strax efter 03.00. Sten och en kvinna satt uppe till 03.30. Nämner inget namn. Sten försökte lura henne att dricka vin, men nej, det gick ej. Det var ett populärt spel hos vissa. Dagen började inte så bra, då jag fick telefonsamtal att vi ej hade öppnat butiken. Klockan var då 11.00. Gissa om jag blev stortokig. Dessutom hade någon ringt till huvudkontoret och klagat på att butiken ej hade öppnat. Det hade varit bättre om dom hade ringt till mig och jag hade inom 5 minuter varit där och öppnat. Jag tror att det är någon inom husets ledning som har ett ont öga till mig. Jag vet inte vem.......
Men skit  i det. Jag kommer att ge igen......
Här kommer några fina bilder i alla fall.

UPPLYSNING

Äntligen. Nu börjar det hända saker hos oss på jobbet. Målning samt skyltar med lyse. Även fasadskylt är klar. Trots en grinig gubbjävel! Ursäkta Jenny, men nu svor jag. Kan inte göra annat. Har städat hela övervåningen när jag kom hem. Sten har varit i Jämtland. Har bokat resa till Israel och Västbanken idag. Blir spännande i dubbel bemärkelse. Åker 1 februari. Härligt. Skall först till Åre med Sten och ha lite mysigt. Vandra i naturen och äta gott på kvällen.Det blir första veckan i september innan älgjakten. Det är bra med älgjakt. Då gör man lite som man vill.

NU ÄR DET DAGS...

att  blogga. Var ett tag sedan, men jag har inte haft tid. Jobbet tar för mycket av min fritid. Ialla fall så har vi varit i Stockholm med Viktor. En mycket trevlig resa. Vi var på Gröna Lund och åkte massor av karuseller. Junibacken var en riktig höjdare, han satt tyst och bara kommenterade det han kände igen i sagorna. Annars så har han talets gåva. Från det att vi klev på tåget i Sundsvall tills att vi kom hem igen har munnen gått. Skansen var så där, men livrustkammaren tyckte han var roligt. Men inte jag. Det bästa med hotellet var skoputsmaskinen tyckte han. När vi såg en uteliggare på stationen i Sundsvall, så frågade han: Är han dålig? Nu har vi gjort den utlovade resan och nästa gång är det Nils som står på tur och därefter Elvira. Men det får vänta några år. Det kanske kommer fler barn under tiden. Vi kommer att få åka karusell tio år framöver, kanske.

Sten håller på att måla ladugården. Jag märkte inte ens att han hade målat en sida. Ikväll har vi gjort ett kort träningspass på Södra Berget. Gick inget vidare för jag har ont i ryggen. Sträckte mig när jag hjälpte till att resa partytälten hos Jenny och Magnus för snart 2 veckor sedan.

Imorgon skall jag börja kl 7 för målaren kommer. Går istället hem 4. Skall förbereda festen på lördag. Först skall vi på Selånger Marknad med E och K, därefter middag  och sedan Fia med Hutt. Jag tycker Jennys kattunge skall heta Knut.

RESFEBER

Håller på att packa. Skall fara till Sthlm med Viktor och Sten. Detta är Viktors resa. Skall gå på Grönan, Skansen, Junibacken och titta på vaktavlösningen. Titta på slottet, äta en glass på hötorget och se på färgprakten. Vi åker tåg. Bor på hotel på Söder.

Har slitit på jobbet idag. Mycket som fortfarande är oklart.

Det skall bli skönt att få ledigt i 3 dagar.

Betr. Jennys bogg; det verkar vara populärt  att fota mig. Ta det inte så allvarligt.


DUNK-

ande huvud är det säkert många som har idag. Nu förstår jag varför det heter dunk(ar). Festen var i alla fall absolut topp. Stor eloge till Magnus och Jenny som hade ordnat allt detta. God mat och dricka samt bra dansmusik. Sten var pressfotograf så det kommer att komma bilder senare. Ni kan vara lugna, det blir inga avslöjande bilder. Jenny har också fotograferat  men dom tar vi inte in, eller hur Jenny. Nu ser man fram till  nästa fest om 2 veckor då vi bl.a. skall spela Fia med Hutt med Kenneth och Elisabeth. Kenneth kommer att bli utknuffad av oss alla, hela tiden.

RSS 2.0